Direkt till innehåll

MeSHe4.0_Agera

Du kan nu deltaga i en onlineutvärdering. Följande information om utvärderingen finns:

University West, Sweden

Nóra Kerekes, professor

 

The Mental and Somatic Health study without borders (MeSHe)

 

 

1
Mental och Somatik Hälsa utan gränser (MeSHe) studie         


Projektet syftar till att identifiera kulturspecifika indikatorer och riskfaktorer för missbruk och aggressivt antisocialt eller självskadligt beteende. Resultaten kommer att ligga till grund för samarbete med och emellan elevhälsa, socialtjänst, kommuner och vård för att snabbt kunna implementera relevanta stöd- och hjälpinsatser.
Observera! All datainsamling är baserad på frivilligt och anonymt deltagande, därför är ingen spårning eller uppföljning av individer möjliga. Du kan när som helst avbryta din medverkan utan någon förklaring. Om du avböjer att medverka eller om du avbryter din medverkan kommer det inte på något sätt påverkar din behandling/dina studier. I slutet av enkäten hittar du kontaktuppgifter till olika stödorganisationer. 

Internationell projektledare: Professor Nóra Kerekes, Institution för Hälsovetenskap, Högskolan Väst, Trollhättan, Sverige.


Email: nora.kerekes@hv.se

 

2Health Survey

 
 
 
 

Var vänlig sätt ett kryss vid svaret som är relevant för dig!

 
 

Vänligen svara på följande fem frågor och sätt ett kryss på svaret som var relevant för dig innan du fyllde 18 år?

 
 

Var vänlig sätt ett kryss vid svaret som är relevant för dig!

 
 
 
 


Har du någonsin blivit diagnostiserad med någon av följande sjukdomar av en läkare? 

 
 
 
 
 

Om du är kvinna,

 
 

3LHA “Life history of aggression” 

 

Bedöm Dig själv vad gäller var och en av följande frågor. Använd siffrorna 0-5 enligt nedan för att ange hur ofta något inträffat. Räkna inte in fantasier eller tankar som inte leder till någon faktisk handling. Det är viktigt att ta med alla tillfällen när något av följande hänt under din hela livstid, inklusive tonåren (från och med 13 års ålder). Markera bara ett svar för varje fråga!

 

Hur många gånger från och med 13 års åldern har följande saker hänt med dig?

 
 

4AUDIT “Alcohol Use Disorders Identification Test” 

 

Här är ett antal frågor om Dina alkoholvanor. Vi är tacksamma om Du besvarar dem så noggrant och ärligt som möjligt genom att markera det alternativ som gäller för Dig under de senaste 12 månaderna.

 

Frågor

 
 
 

Babor, Thomas F., John C. Higgins-Biddle, John B. Saunders, et Maristela G. Monteiro. 2001. « The alcohol use disorders identification test ». Guidelines for use in primary care.

5DUDIT “Drug Use Disorders Identification Test”

 

Här är ett antal frågor om droger. Vi är tacksamma om Du besvarar dem så noggrant och ärligt som möjligt genom att markera det alternativ som gäller för Dig under de senaste 12 månaderna.

 
 
 
 
 

© 2002 Anne H. Berman, Hans Bergman, Tom Palmstierna & Frans Schlyter Europé English version 1 Karollinska Institutet, Stockholm, Sweden. Correspondence: + 46 8 517 74869

6PANAS-X30 “Positive and Negative Affect Schedule-Extended” 

 

Den här skalan består av ett antal ord som beskriver känslor och stämningslägen. Ange i vilken utsträckning du vanligtvis känt så här under det senaste året. Det gör du genom att läsa varje ord och ringa in det svarsalternativ som du tycker passar bäst in på dig. Markera bara ett svar för varje fråga!

 
 

7BSI “Brief Symptom Inventory” 

 

Nedan finner du en lista över problem och besvär som man ibland har. Listan består av 53 olika påståenden. Läs noggrant igenom ett i taget. Markera (sätt ett kryss på) det alternativ som du tycker bäst beskriver hur du känt det under det senaste året. Markera bara ett alternativ för varje påstående och försäkra dig om att Du inte hoppar över något. 

 
 

Hur mycket har du besvärats av:

 

8GLQ “Godin Leisure-Time Exercise Questionnaire”

 

Under en genomsnittlig 7-dagarsperiod (en vecka), hur många gånger under din fritid ägnar Du dig åt följande typer  av motions- eller träningsaktiviteter som varar längre än 15 minuter varje gång? Var vänlig välj antal tillfällen per vecka för respektive typ av aktivitet på strecken nedan. 

 

9The Big Five Inventory (BFI)   

Här är ett antal egenskaper som kanske eller kanske inte stämmer in på dig
Instämmer du till exempel i att du är någon som tycker om att umgås med andra? 
Vänligen, läs varje påstående noggrant och markera ett lämpligt svarsalternativ hur mycket påståendet stämmer eller inte stämmer in för dig.



Jag ser mig själv som någon som......

Tack för ditt enkätsvar!